خدمات جابجایی ارز در خرید حارجی
بازرگانی صبا با استفاده از شرکتهای فعال خارج از کشور امکان عقد قرارداد خارجی با حریدار یا فروشنده حارجی را داشته و به لحاظ حقوقی و قراردادی شرایط کاملا مطمئن در گارانتی مبالغ قراردادی و کیفیت کالای مورد معامله را به وجود می اورد.
جابجابب پول به دور از فضای پولشویی برای مخاطبان خارجی به حصوص کشورهای پیشرفته بسیار حائز اهمیت است و امکان دریافت و پرداخت از طریق صراف ممکن نیست. لذا این شرکت آمادگی جابجایی مبالغ مدنظر را در قالب قراردادهای دارد.
در زمینه مسایل مالی داخل ایران هم موارد زیر بمنظور تکمیل اطلاعات کاری اشاره میگردد:
تخصیص ارز
واردات کالا به چندین مجوز نیاز دارد. یکی از مهمترین آنها، مجوز تخصیص ارز بانک مرکزی است. مجوز تخصیص ارز از آنجایی حائز اهمیت است که هنگام واردات، در صورت عدم تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی، کالا مجوز ورود به کشور را نخواهد داشت.
در واقع میتوان گفت اولین مرحله از مراحل واردات کالا به کشور، اخذ مجوز ورود کالا به کشور است. کالای مورد نظر جهت واردات، نیازمند مجوز تخصیص ارز است تا بررسی شود که شامل کالاهای ممنوعه نباشد. تخصیص ارز موجب تغییر روند واردات کالا به کشور شده است. از سال ۹۷ روند کلی واردات و صادرات کالا در کشور با هدف حمایت از تولیدکننده داخلی و نظارت بر نقل و انتقالات ارز، تحت نظر بانک مرکزی انجام میشود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر، مقاله ما در خصوص تخصیص ارز بانک مرکزی را مطالعه کنید.
توصیه میشود یک یا چند حوزه مشخص را برای فعالیت انتخاب کنید و در زمینههای مختلف و به صورت پراکنده فعالیت نداشته باشید.
برای مذاکره با فروشندگان مختلف، نیازمند تسلط به زبان آن کشور و یا حداقل یک زبان بینالمللی هستید. فراموش نکنید که باید با قوانین و مقررات آن کشور نیز آشنایی داشته باشید.
بهتر است قبل از خرید از فروشنده درخواست ارسال مقداری از کالا به صورت نمونه داشته باشید تا از کیفیت کالا مطمئن شوید. توجه داشته باشید بسیاری از فروشندگان نمونه کالای خود را به صورت رایگان (Free of Charges) ارسال میکنند.
همچنین میتوانید با فروشندگان مختلف مذاکره کرده و پس از بررسی نمونهها، کیفیت اجناس، قیمت، مشخصات فنی، تعداد کالا و نوع آن اقدام به خرید و واردات کالا کنید.
سقف عدم رفع تعهد ارزی
رفع تعهد ارزی به عنوان یک شاخص اعتبار سنجی در کنار سایر شاخصها تعریف میشود . بر این اساس، اطلاعات سامانه رفع تعهد در اختیار نظام بانکی، وزارت صمت، سازمان امور مالیاتی، اتاق بازرگانی و سایر دستگاههای نظارتی به منظور اقدام مقتضی قرار میگیرد. بر اساس اطلاعیه بانک مرکزی، به وارد کنندگانی که تعهدات ارزی بالای ۱۵ درصد داشته باشند، از تخصیص مجدد ارز اجتناب میشود.
شده یا برای رفع تعهد به مشکل برخورده باشد)، تخصیص ارز رد میشود و امکان تخصیص ارز جدید وجود ندارد. این بدان معناست، هنگامی که واردکننده از بانک عامل درخواست میکند که ثبت سفارش را در نوبت تخصیص ارز قرار دهد، بانک مرکزی تعهدات ارزی را به صورت سیستمی چک کرده و با توجه به اینکه برای هر واردکننده سقف رفع تعهد تعریف شده است، درصورتی که واردکننده بیش از ۱۵ درصد تعهدات باز داشته باشد، یعنی بیش از ۱۵ درصد پروندههای واردات رفع تعهد نشده باشد (مثلا هنوز کالا وارد نشده
تهیه ارز
پس از ثبت سفارش، وارد کننده باید برای تهیه ارز مورد نیاز اقدام کند. تهیه ارز از راههای مختلفی صورت میپذیرد که برای برخی کالاها ارز دولتی نیز اختصاص مییابد. پس از بحرانهای ارزی چند سال اخیر، دولت برای کمک به بازرگانان سامانه نیما را راه اندازی کرد. سامانه نیما تحت نظر بانک مرکزی و واسطه بین وارد کننده، صادرکننده و صراف است. همچنین پرداخت بینالمللی به چندین روش انجام میشود که بازرگانان ایرانی به دلیل تحریمها با مشکلاتی روبرو هستند.
تهیه پروفرما
پس از توافقات اولیه خرید محصول، از فروشنده درخواست ارسال پیش فاکتور یا پروفرما کنید. پروفرما یک فرآیند مهم در واردات کالا است زیرا در واقع پایههای تجارت شما بر مبنای آن بنا میشود.در این پیش فاکتور مشخصات کامل کالا از جمله قیمت، وزن، کرایه، تعداد، نوع ارز معامله کالا، کشور مبدا و مقصد، مشخصات خریدار و فروشنده توضیح داده شده است.
درصورتی که پروفرما توسط خریدار و فروشنده مهر و امضا شود، یک قرارداد مکتوب و معتبر بین خریدار و فروشنده کالا است.