تعریف نمایشگاه‌های بازرگانی

نوعی از نمایشگاه ها که در زمینه های خاصی مانند بازرگانی، تجارت . تکنولوژی و آخرین دستاوردهای صنعتی، تولیدی و خدماتی فعالیت میکنند. و تکنیک‌ها، محصولات، کالاها و خدمات خود را به شرکت‌ها و مهمانان مختلف نمایش میدهند، در دسته نمایشگاه های بازرگانی قرار میگیرند. بعلاوه این نمایشگاه های بازرگانی میتوانند زمینه آگاهی شرکت ها از جدیدترین اخبار و فناوری های رقبا را فراهم کنند که این موضوع در تدوین راهبردهای مدیریتی و برنامه ریزی های رقابتی آتی شرکت ها موثر خواهد بود.

اهمیت نمایشگاه بازرگانی

از آنجایی که نمایشگاه های بازرگانی، بستری مناسب جهت تبادل دانش در سطح بین المللی را فراهم میکنند. میتوان به این نتیجه رسید. که اهمیت و ارزش این پلتفرم ها فراتر از یک ابزار بازاریابی یا بازاریابی صادراتی است.

انواع نمایشگاه‌های بازرگانی

طبقه بندی متعددی از نمایشگاه صورت گرفته که هرکدام میتواند در اداره و مدیریت بهینه نمایشگاه تاثیرگذار باشد. از نظر نوع مشارکت، هدف برگزاری، موضوع فعالیت، مکان و زمان برگزاری میتوان دسته بندی نمایشگاه ها را انجام داد. نمایشگاههای بازرگانی را می‌توان از نظر نوع بازدیدکنندگان به دو دسته نمایشگاه‌های(عمومی و تخصصی) تقسیم نمود همچنین از نظر میزان بازدید کننده به سه دسته ( ملی، منطقه ای و بین المللی) ، از منظر زمانی به دو دسته (رویدادهای ویژه و دائمی) واز نظر هدف به سه دسته (تجاری، غیر تجاری و تولیدی) تقسیم بندی میگردند .

با توجه به این دسته بندی ها و توجه به حوزه فعالیت آنها میتوان به این نتیجه رسید که کدام یک از این نوع نمایشگاه های تجاری بین المللی، برای شرکت و محصول شما مناسب تر بوده و بازدهی و پیشرفت بیشتری را برای کسب و کار شما به همراه دارد. برای مثال اگر حوزه فعالیت شما، محصولات مصرفی یا سرمایه ای باشد؛ شاید بهترین گزینه برای شما جهت جذب بازخورد مشتریان، یک نمایشگاه عمومی بازرگانی باشد..

از طرفی اگر فعالیت شما در زمینه تولید قطعات تخصصی یا تجهیزات است، یک نمایشگاه بازرگانی تخصصی صنعتی برای رشد و توسعه محصولات شما واجد فرصت های مناسب تری است. همچنین اگر تمایل دارید محصولات و خدمات خود را به کشور های دیگر نمایش دهید. و در افزایش میزان صادرات و معرفی توانمندی های کشور به ملل دیگر نقش مهمی ایفا کنید نمایشگاه های بازرگانی بین المللی بهترین گزینه میباشد.

۳ نکته مهم در خصوص نمایشگاه‌های بازرگانی

حضور در نمایشگاه برای هر مجموعه ای میتواند از نظر مالی ، نیروی انسانی و زمان، هزینه بر باشد بنابراین توجه به نکات لازم و برنامه ریزی استراتژیک در مراحل مختلف برگزاری نمایشگاه و داشتن برنامه و راهبرد موجب حضور موفق در نمایشگاه میشود، مهمترین نکات عبارتند از:

1.   تعیین اهداف شرکت در نمایشگاه

پیش از حضور در نمایشگاه اولین گام ، مشخص کردن هدف برای حضور در این رویداد است. جمعیت ریاضی کاربردی مشتریان شما چه میزان است؟ آیا شرکت در نمایشگاه سبب افزایش مشتریان شما میشود؟ آیا روش های دیگر توسعه کسب و کار برای جذب مشتریان شما مناسب تر نیست؟ چه محصول و خدماتی ارائه میشود؟ استراتژی تبلیغاتی (پروموشن Promotion ) شما چگونه است؟   و شما چه تکنیکی را برای ارتقا فروش محصولات و جذب مشتریان بکار خواهید گرفت ؟

پاسخ به سوالاتی از این قبیل به شما در تعیین هدف کمک خواهد نمود .

2.   تعیین مختصات بازار هدف

با توجه به حوزه کسب و کار خود باید نوعی از نمایشگاه ها را انتخاب کنید که سبب بازگشت سرمایه و جبران هزینه ها شده و بهترین بازده را برای شما فراهم کند و مخاطبان مورد نظر شما را هدف قرار دهد. در نتیجه با در نظر گرفتن اهداف مشخص شده برای شرکت در نمایشگاه و ارزیابی نیازهای موجود بایستی نمایشگاهی را برگزید که مخاطبان آن بازار هدف را دربرگیرد.

3.   تعیین مخاطب هدف

ایجاد تصویر ذهنی مثبت در نظر بازدید کنندگان و ارائه ی محصولات و خدمات شرکت (بدون اصرار به فروش ) اولین هدف شرکت در نمایشگاه میباشد. به‌طورکلی مراجعین به نمایشگاه‌ ها به ۳ گروه  ( تأمین‌کنندگان، عرضه‌کنندگان و مصرف کنندگان ) تقسیم می‌شوند.  مجموعه می بایست برای هر گروه از بازدید کنندگان، برنامه ریزی کرده و رفتارآنان را زیر نظر گرفته و مدیریت کنند،  ضمنا مطمئن شوید که اطلاعات مناسبی برای رفع نیازهای هریک از آن‌ها دارید.

نکات مهم افزایش بهره‌وری شرکت در نمایشگاه‌های بازرگانی

برای  افزایش بهره‌وری جهت حضور در نمایشگاه ها ، چندین روش وجود دارد که موجب شگفتی مخاطبان میشود:

1.   گسترش شبکه های اجتماعی

با اینکه شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام، واتساپ، فیس بوک، یوتیوب و … نوپا هستند اما در زندگی روزمره افراد نقش بسزایی دارند و میتوانند بسیاری از کاربران را از حالت بالقوه به مشتریان وفادار تبدیل کنند همچنین ابزار های نوین و پر مخاطبی را در حوزه تبلیغات و برندینگ جهت تبلیغات نمایشگاهی دراختیار شما قرار میدهند.

2.   ایجاد جذابیت و هیجان بصری برای غرفه

استفاده از طرح های گرافیکی جذاب و منطبق با ساختار شرکت و محصول،درمحل غرفه بگونه ای که سبب ایجاد توجه شود. و استفاده از تجهیزاتی مانند نمایشگرهای تعاملی و همچنین نمایش تبلیغات گرافیکی با کیفیت، استفاده از بروشورها و کاتالوگ های محصولات و خدمات، راه اندازی مسابقات و قرعه کشی و مواردی از این دست ممکن است نظر مخاطب را به خود جلب کند. توجه به عناصر پنج گانه (رنگ، نور، حرکت، صدا، بو و رایحه های خوش) در ترکیب نمایشی غرفه ها به کارایی و اثربخشی غرفه کمک شایانی میکند.

3.   تکنیک های رفتاری و تعامل با مخاطبین

بی توجهی به بازدیدکنندگان و پاسخ به سوالات آنها،  عدم بکارگیری نیروی متخصص و اجتناب از مذاکرات طولانی از مواردی است. که میتواند به یک رفتار حرفه ای با بازدید کنندگان منجر شود. برقراری ارتباط چشمی در کنار شروع یک گفتگوی دوستانه سبب ایجاد یک رابطه مناسب با مخاطب میشود. گفت و گو با مهمانان، ارزیابی بازدیدکنندگان و پی بردن به علایق آنان، ارائه راهکار و پاسخ به سوالات بدون اعمال فشار و تحمیل دیدگاه خود از دیگر تکنیک های رفتاری و تعامل با مخاطبین است. 

مشاوره تخصصی حوزه نمایشگاهی شرکت بازرگانی صبا

استفاده از تکنیک‌های روز تبلیغاتی در تحقق اهداف نمایشگاهی شرکت‌ها بسیار حائز اهمیت است. این تخصص در کنار تجربه موفق، شما را جهت حضوری موفق در نمایشگاه آماده می‌کند. شرکت بازرگانی صبا با سال‌ها تجربه در حوزه تجارت بین‌الملل، خدمات مشاوره تخصصی ارائه مینماید . جهت دریافت اطلاعات بیشتر و کسب مشاوره جهت حضور در نمایشگاه‌ها، با کارشناسان شرکت بازرگانی صبا تماس بگیرید.